MKTcx CYKELCROSS

...

MKTcx är en ny cykelklubb som startades 2022 och är en CX sektion under Motorklubben tändstiftet. Personerna bakom klubben har under många år varit kända ansikten inom den skånska cykelsporten och det var inte mer än naturligt att alla dessa personer nu samlades under gemensam ”flagga” och bildade Sveriges första cykelkross klubb med en egen permanent bana. 2023 gick MKTcx med i Svenska cykelförbundet och lanserade också sina nya ”svarta” klubbkläder. Efter att cykelkrossen varit en relativt liten men stadigt växande sport i Sverige med mycket hängivna etusiaster under. Uppbackningen och stödet från Skånes cykelentusiaster, speedway entusiaster, cykelklubbar, barn/ungdomar, föräldrar och Malmö Kommun skulle kunna beskrivas som entusiastiskt, initiativrikt, fullt av energi och framtidstro. Resultatet av detta arbete lät inte vänta på sig då redan uppstartsåret nådde klubben c:a 100 medlemmar där hälften var barn och ungdomar under 20 år.

Under 2022-2023 har en semipermanent bana byggts på Malmö Motorarena (Speedwaybanan) där cxsektionen utnyttjar allt från grussektion till vallarna rundtomkrig. Hinder är byggda så som sandlåda, barriärer och trappa, allt för att cyklisterna ska få upp pulsen och öka det tekniska kunnandet. Under 2023 planeras nya förbättringar samt investeringar för att öka komforten på träningarna. Klubben har som ambition att alla ska hitta något i klubben som kittlar träningsnerven, allt från elit till den glada motionären eller från nybörjare till rutinerade cyklister. Det ska helt enkelt vara galet kul men ”svinigt” jobbigt!

Klubben har som mål att vara en samlingsplats för cykelintresserade och för att bedriva kvalitativ cykelkrossträning. Klubbens mål är att alla ska kunna vara med och som ett kul komplement till vinterträningen i sina egna klubbar eller bara ett tillfälle för social samvaro när vintermörkret är som allra mörkast och man vill ha lite sällskap.

Cykelcross säsongen sträcker sig från september-mars då många medlemmar tävlar både nationellt och internationellt.

Under 2023 planeras både nybörjargrupper och barngrupper så tveka inte att höra av er till oss så vi kan berätta vilka möjligheter vi erbjuder inom cykelcrossens.


Björn Stoltz / MKTcx sektionenElitsektionen